Oppisopimus 2.0 –hanke tuo Sveitsistä ja Saksasta tutun, toimivan oppisopimuskouluttamisen Suomeen. Tavoitteena on nostaa oppisopimuksella koulutettavien määrä keski-Eurooppalaiselle tasolle. Saksassa ja Sveitsissä peruskoulun jälkeen oppisopimuksen valitsee jopa 60 % oppilaista, kun vastaava luku Suomessa on 0,1 %. Matka on siis haastava, mutta haasteet ovat vahvuutemme. Hanke toimii erittäin hyvänä osakokonaisuutena tämän hetkisessä hanke-portfoliossamme, jossa haetaan ratkaisuja työelämän ulkopuolella olevien työelämään pääsyn parantamiseen.

Suomessa oppisopimus on perinteisesti yrittäjien keskuudessa mielletty kalliiksi, byrokraattiseksi ja vaikeaksi. Lisäksi haasteeksi on nähty se, että sitoutuminen oppisopimuksessa koskee vain työnantajaa. Tästä johtuen yritykset eivät ole oppisopimusta ottaneet omakseen, vaikka muutoin järjestelmä on vertaansa vailla ja opiskelijoita riittäisi. Nuorisotakuun Oppisopimus 2.0 kumoaa nämä haasteet ja tuo kauan kaivatun uudistuksen oppisopimusjärjestelmään.

Oppisopimus 2.0 mallissa Nuorisotakuu ry on työnantaja ja järjestää kaiken niin työllistäjälle, oppilaalle kuin yhteistyökoululle. Nuorisotakuun keskinäinen painopiste oppisopimusoppilaan kanssa on oppilaan motivaation ylläpitäminen ja työllistäjän kanssa byrokratian hoitaminen sekä asiantuntijatehtävät.

Oppilas, hyppää mukaan työelämään oppisopimuksen kautta ja nauti opintojen ohella palkasta – ilmoittaudu tästä !

Yrittäjä, tule mukaan työllistämään alla olevalla lomakkeella

5 + 8 =